BRUFEN, 400 mg, plėvele dengtos tabletės, N30

Informacinis lapelis

Brufen 200 mg plėvele dengtos tabletės

Brufen 400 mg plėvele dengtos tabletės

Ibuprofenas

 

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

- Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.

- Jeigu kiltų daugiau klausimų, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

- Šis vaistas skirtas tik Jums, todėl kitiems žmonėms jo duoti negalima. Vaistas gali jiems pakenkti (net tiems, kurių ligos požymiai yra tokie patys kaip Jūsų).

- Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Žr. 4 skyrių.

 

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

1.       Kas yra Brufen ir kam jis vartojamas

2.       Kas žinotina prieš vartojant Brufen

3.       Kaip vartoti Brufen

4.       Galimas šalutinis poveikis

5.       Kaip laikyti Brufen

6.       Pakuotės turinys ir kita informacija

 

 

1.       Kas yra Brufen ir kam jis vartojamas

 

Brufen priklauso nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (NVNU) grupei. Brufen malšina skausmą, mažina temperatūrą ir uždegimą.

 

Brufen vartojamas suaugusiems ir paaugliams (12–18 metų, sveriantiems 40 kg ir daugiau) silpno ar vidutinio intensyvumo skausmui malšinti, karščiavimo mažinimui, reumatinių ligų (reumatoidinio artrito, artrozės) gydymui ir menstruacijų skausmui mažinti.

 

Brufen 200 mg gali būti vartojamas 6-12 metų vaikams (sveriantiems daugiau kaip 20 kg) esant ūminiam skausmui ir karščiavimui dėl peršalimo.

 

Brufen poveikis paprastai atsiranda per 30 minučių.

 

 

2.       Kas žinotina prieš vartojant Brufen

 

Brufen vartoti negalima:

- jeigu yra alergija ibuprofenui arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje);

- jeigu esate paskutiniame nėštumo trimestre;

- jei turite padidėjusį polinkį kraujuoti;

- jei sergate sunkiomis kepenų ir inkstų ligomis;

- jeigu Jums yra sunkus širdies nepakankamumas;

- jei Jums yra skrandžio, dvylikapirštės žarnos opa arba kraujavimas, arba jei anksčiau yra buvę skrandžio, dvylikapirštės žarnos opos ar kraujavimas, atsiradę vartojant Brufen ar panašius vaistus;

- jeigu Jums vartojant NVNU kada nors buvo kraujavimas iš skrandžio, žaizda skrandyje ar virškinimo trakte;

- jei Jums yra buvusios alerginės reakcijos (pvz., sunkumas kvėpuojant, nosies užgulimas, bėrimas) pavartojus acetilsalicilo rūgšties ar kitų vaistų nuo uždegimo.

 

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, prieš pradėdami vartoti Brufen:

 

- jei Jums yra tam tikri imuninės sistemos sutrikimai (mišrus jungiamojo audinio sutrikimas ir sisteminė raudonoji vilkligė (SRV), imuninės sistemos būklės, paveikiančios jungiamąjį audinį ir sukeliančios sąnarių skausmą, odos pokyčius ir kitų organų sutrikimus), nes gali būti padidėjusi aseptinio meningito atsiradimo rizika;

- jeigu sutrikusi Jūsų inkstų ar kepenų veikla;

- jei Jums pasireiškia širdies problemų, įskaitant širdies nepakankamumą, krūtinės anginą (jaučiate skausmą krūtinėje) arba jeigu Jums buvo širdies priepuolis, atlikta širdies kraujagyslių jungčių suformavimo operacija, diagnozuota periferinių arterijų liga (prasta kraujotaka pėdose dėl susiaurėjusių ar užsikimšusių arterijų) arba buvo ištikęs bet kokios rūšies insultas (įskaitant mini insultą arba praeinantį smegenų išemijos priepuolį (PSIP));

- jei Jūsų kraujospūdis yra padidėjęs, sergate cukriniu diabetu, nustatytas didelis cholesterolio kiekis, buvo širdies liga sirgusių giminaičių arba giminaičių, kuriuos ištiko insultas, arba jeigu rūkote;

- jeigu sergate astma, lėtiniu rinitu (nuolat užsikimšusi ar varvanti nosis) ar alerginėmis ligomis, nes esant šioms būklėms, Brufen gali sukelti sunkumą kvėpuoti, dilgėlinę ar sunkią alerginę reakciją;

- jeigu sergate uždegiminėmis žarnyno ligomis, yra buvusi skrandžio opa ar padidėjusi kraujavimo rizika.

 

• Visada vartokite mažiausią galimą dozę trumpiausią gydymo laiką, kad būtų išvengta šalutinio poveikio atsiradimo galimybės. Dažniausiai šalutinius poveikius sukelia vartojamos didesnės nei rekomenduojamos vaisto dozės. Tai taip pat reiškia, kad reikia vengti vartoti keletą NVNU tuo pačiu metu.

 

Jeigu skausmą malšinančius vaistus vartojate ilgą laiką, jie gali sukelti galvos skausmą, kurio negalima gydyti vartojant daugiau skausmą malšinančių vaistų. Jeigu manote, kad tai Jums tinka, pasitarkite su gydytoju ar vaistininku.

 

·         Kaip ir kiti vaistai nuo uždegimo, Brufen gali maskuoti infekciją.

 

·         Pacientai, ypač senyvi, kurie yra turėję virškinimo sistemos problemų, turėtų kreiptis į gydytoją jei pradėjus gydymą atsirastų virškinimo sistemos pažeidimo simptomų (ypač, jei buvo kraujavimas iš virškinimo trakto).

 

·         Senyvus pacientus reikia įspėti, kad jiems yra padidėjusi šalutinių poveikių rizika, ypač kraujavimas iš virškinimo trakto, perforacija, kurie gali būti mirtini.

 

·         Pasireiškus kraujavimui iš virškinimo trakto ar opoms, gydymą Brufen reikia nutraukti ir pasitarti su gydytoju.

 

·         Tokie vaistai kaip Brufen gali šiek tiek padidinti širdies priepuolio ar insulto riziką. Ši rizika didėja, kai vartojamos didelės vaisto dozės arba jo vartojama ilgą laiką. Nevartokite vaisto didesnėmis nei rekomenduojama dozėmis ir ne ilgiau nei reikia.

 

·      Sergant vėjaraupiais reikėtų vengti vartoti šio vaisto.

 

·      Šis vaistas priklauso nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (NVNU) grupei, kuri turi įtakos moters vaisingumui. Šio poveikio nelieka nustojus vartoti vaistą.

 

·         Jei planuojate pastoti, Brufen nevartokite. Prieš tai pasitarkite su gydytoju. Taip pat žr. skyrių „Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas“.

 

·      Nutraukite Brufen vartojimą ir nedelsiant kreipkitės į gydytoją, jei atsirado šie simptomai (angioneurozinė edema):

-          veido, liežuvio ir gerklės sutinimas;

-          sunkumas ryjant;

-          dilgėlinė ar sunkumas kvėpuojant.

 

·      Labai retai buvo gauta pranešimų apie sunkias odos reakcijas vartojant NVNU. Nutraukite Brufen vartojimą ir kreipkitės į gydytoją, jei atsirado bėrimas ar gleivinių pažeidimas. Sunkus bėrimas gali pasireikšti kaip pūslelės ant odos, ypač ant kojų, rankų, plaštakų ir pėdų, taip pat ant veido ir lūpų (daugiaformė raudonė [eritema], Stivenso-Džonsono [Stevens-Johnson] sindromas). Būklė gali dar labiau pasunkėti pūslėms didėjant ir plintant, gali imti luptis oda (toksinė epidermio nekrolizė). Taip pat gali pasireikšti sunki infekcija ir odos, poodinio audinio ir raumenų žuvimas (nekrozė).

 

·      Dėl Brufen vartojimo gali sumažėti baltųjų kraujo kūnelių kiekis kraujyje ir sumažėti atsparumas infekcijoms. Jeigu pasireiškia infekcijos simptomai, tokie kaip karščiavimas ir rimtas bendros būklės pablogėjimas, arba jeigu pasireiškia karščiavimas su vietinės infekcijos požymiais, tokiais kaip gerklės, ryklės, burnos skausmas ar šlapinimosi sutrikimai, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Jums bus atliktas kraujo tyrimas, galimam baltųjų kraujo kūnelių kiekio sumažėjimui kraujyje (agranulocitozei) nustatyti. Svarbu informuoti gydytoją apie vartojamą vaistą.

 

·                Atsargiai reikia vaistą vartoti skysčių netekusiems pacientams, nes yra inkstų pažeidimo pavojus, ypač skysčių netekusiems vaikams, paaugliams ir senyviems žmonėms.

 

Vaikai ir paaugliai

Galima inkstų sutrikimo rizika dehidratuotiems vaikams ir paaugliams.

 

Kiti vaistai ir Brufen

Negalima vartoti skirtingų skausmą malšinančių vaistų vienu metu, nebent taip paskyrė gydytojas.

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

 

Brufen gali turėti įtakos kai kuriems kitiems vaistams arba gali būti jų veikiamas, įskaitant vaistus skirtus gydyti / apsaugoti. Pavyzdžiui:

- navikų ir imuninės sistemos ligų (metotreksatas);

- maniakinę depresiją (litis);

- nereguliarų širdies ritmą (digoksinas);

- skausmą (acetilsalicilo rūgštis);

- tromboembolinius sutrikimus (vaistai, kurie yra antikoaguliantai, t. y. kraują skystinantys arba krešėjimą mažinantys, pvz., aspirinas / acetilsalicilo rūgštis, varfarinas, tiklopidinas);

- depresiją (vaistai, vadinami SSRI – selektyvūs serotonino reabsorpcijos inhibitoriais);

- aukštą kraujo spaudimą (vaistai, kurie mažina didelį kraujospūdį, pvz., AKF inhibitoriai, pvz., kaptoprilis, beta receptorius blokuojantys vaistai, pvz., atenololis, angiotenzino II receptorių blokatoriai, pvz., losartanas);

- nuo organų atmetimo pacientus, kuriems buvo persodinti organai (vaistai, kurie slopina imuninę sistemą, tokie kaip ciklosporinas ar takrolimuzas);

- uždegimą (kortikosteroidai);

- bakterinę infekciją (kai kurie antibiotikai, įskaitant aminoglikozidus);

- grybelines infekcijas (antigrybelinius vaistus, ypač vorikonazolą ar flukonazolą);

- cukrinį diabetą (sulfonilkarbamidai);

- didelį cholesterolio kiekį (cholestiraminas);

- žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV) (zidovudinas).

 

Kai kurie kiti vaistai gali taip pat turėti įtakos gydymui Brufen arba gali būti jo veikiami. Todėl prieš vartodami Brufen su kitais vaistais visada pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

 

Brufen vartojimas su maistu, gėrimais ir alkoholiu

Brufen galima vartoti su maistu ar gėrimais. Norint greitesnio vaisto poveikio, Brufen galima vartoti ir nevalgius. Jeigu Brufen vartojamas kartu su alkoholiu, gali pasunkėti šalutinis poveikis.

 

Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas

Jei Jūs esate nėščia, ar manote, kad galite būti nėščia, žindote kūdikį, prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

 

Nėščiosios neturėtų vartoti Brufen paskutinių trijų nėštumo mėnesių metu. Moterys, planuojančios pastoti ar pastojusios, taip pat neturėtų vartoti Brufen. Nėštumo metu Brufen galima vartoti tik, jei paskyrė gydytojas.

 

Ibuprofenas patenka į motinos pieną. Žindant, vartoti ibuprofeną nerekomenduojama. Jei žindymo laikotarpiu tektų dažniau vartoti Brufen, pasikonsultuokite su gydytoju.

 

Ibuprofeno vartojimas gali turėti įtakos vaisingumui. Todėl šio vaisto vartojimas bandant pastoti ar atliekant nevaisingumo tyrimus yra nerekomenduojamas.

 

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Dėl šalutinio poveikio, tokio kaip regėjimo sutrikimas, galvos svaigimas ar mieguistumas, Brufen kai kuriems žmonėms gali veikti reakcijos greitį. Tai reikia turėti omeny, jei atliekamas budrumo reikalaujantis darbas, pvz., vairuojama. Šis poveikis labiau pasireiškia kartu vartojant alkoholio.

 

Brufen sudėtyje yra laktozės monohidrato

Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

 

 

3.       Kaip vartoti Brufen

 

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

Rekomenduojama dozė paaugliams (12-18 metų, sveriantiems 40 kg ir daugiau)  ir suaugusiesiems, esant reumatinėms ligoms yra: viena 400 mg tabletė 3 kartus per parą. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą. Kad pasijustų greitesnis poveikis sustingusiems sąnariams, rytinę dozę galima vartoti nevalgius.

Maksimali paros dozė: 2400 mg.

 

Menstruacijų skausmui malšinti: viena 400 mg tabletė 1-3 kartus per parą pagal poreikį. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą. Vaisto išgerti pajutus pirmuosius menstruacijų skausmus.

 

Silpnas ar vidutinio intensyvumo skausmas: viena 200 mg arba viena 400 mg tabletė kaip viena dozė arba 3-4 kartus per parą. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą. Didesnė kaip 400 mg vienkartinė dozė neparodė papildomo poveikio skausmo malšinimui.

 

Suaugusiųjų ir paauglių karščiavimas: viena 200 mg arba 400 mg tabletė 1-3 kartus per parą pagal poreikį.

 

Ūmus skausmas ir karščiavimas dėl peršalimo, 6-12 metų vaikams (sveriantiems daugiau kaip 20 kg): viena 200 mg tabletė 1-3 kartus per parą. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą.

 

Tam kad išvengtumėte praeinančio deginimo pojūčio burnoje ar gerklėje, tabletę reikia nuryti visą, užgeriant bent jau puse stiklinės vandens. Siekiant greitesnio poveikio pasireiškimo, Brufen galima vartoti nevalgius. Jei Jūsų skrandis jautrus, vartokite Brufen su maistu.

 

Jeigu Jūs sergate sunkia kepenų ar inkstų liga, arba esate senyvo amžiaus, gydytojas Jums paskirs mažiausią veiksmingą vaisto dozę.

 

Ką daryti pavartojus per didelę Brufen dozę?

Jei išgėrėte didesnę nei Jums paskirta Brufen dozę ar vaikas netyčia išgėrė vaisto, kreipkitės į gydytoją ar artimiausią ligoninę, kur įvertins galimą riziką ir patars, kaip toliau elgtis.

 

Perdozavimo simptomai gali pasireikšti pykinimu, skrandžio skausmu, vėmimu (gali būti su kraujo priemaiša), galvos skausmu, spengimu ausyse, sutrikimu ir nistagmu. Vartojant dideles dozes galimas sąmonės praradimas, traukuliai (dažniausiai vaikams), silpnumas ir svaigimas, kraujas šlapime, šalčio pojūtis kūne, kvėpavimo sutrikimai.

 

Pamiršus pavartoti Brufen

Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

 

4.       Galimas šalutinis poveikis

 

Šis vaistas, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

 

Sunkiausias šalutinis poveikis

 

-     Nutraukite Brufen vartojimą ir nedelsiant kreipkitės į gydytoją, jei atsirado šie simptomai (angioneurozinė edema, nedažnas šalutinis poveikis):

·    veido, liežuvio ir gerklės sutinimas;

·    sunkumas ryjant;

·    dilgėlinė ar sunkumas kvėpuojant.

 

-       Dėl Brufen vartojimo gali sumažėti baltųjų kraujo kūnelių kiekis kraujyje (agranulocitozė) ir sumažėti atsparumas infekcijoms (nedažnas šalutinis poveikis). Jeigu pasireiškia infekcijos simptomai, tokie kaip karščiavimas ir rimtas bendros būklės pablogėjimas, arba jeigu pasireiškia karščiavimas su vietinės infekcijos požymiais, tokiais kaip gerklės, ryklės, burnos skausmas ar šlapinimosi sutrikimai, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Jums bus atliktas kraujo tyrimas, galimam baltųjų kraujo kūnelių kiekio sumažėjimui kraujyje (agranulocitozei) nustatyti. Svarbu informuoti gydytoją apie vartojamą vaistą.

 

Gauta pranešimų apie sunkius odos ir gleivinės pokyčius, pvz., epidermio nekrolizę ir (arba) daugiaformę raudonę (eritemą) (labai retas šalutinis poveikis). Nutraukite Brufen vartojimą ir kreipkitės į gydytoją, jei atsirado bėrimas ar gleivinių pažeidimas. Sunkus bėrimas gali pasireikšti kaip pūslelės ant odos, ypač ant kojų, rankų, plaštakų ir pėdų, taip pat ant veido ir lūpų. Būklė gali dar labiau pasunkėti pūslėms didėjant ir plintant, gali imti luptis oda (toksinė epidermio nekrolizė). Taip pat gali pasireikšti sunki infekcija ir odos, poodinio audinio ir raumenų žuvimas (nekrozė).

 

Kitas šalutinis poveikis

 

Dažnas (gali pasireikšti 1 iš 100 žmonių): Galvos skausmas, galvos svaigimas. Virškinimo trakto sutrikimai (virškinimo sutrikimas, viduriavimas, pykinimas, vėmimas, pilvo skausmas, pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas, juodos išmatos, kraujavimas iš skrandžio ir žarnyno, vėmimas krauju). Bėrimas. Nuovargis.

 

Nedažnas (gali pasireikšti 1 iš 1000 žmonių): sloga, padidėjęs jautrumas, nemiga, nerimas, regėjimo pakitimai, klausos sutrikimai. Bronchų spazmas, astma. Burnos gleivinės išopėjimas. Skrandžio opa, žarnyno opa, skrandžio opos prakiurimas, skrandžio gleivinės uždegimas. Hepatitas. Gelta. Sutrikusi kepenų funkcija. Niežulys, nedidelės odos ir gleivinių kraujosruvos, jautrumas šviesai. Sutrikusi inkstų funkcija. Kraujo sudėties pakitimai, įskaitant agranuliocitozę. Mieguistumas. Dilgčiojimo pojūtis.

 

Retas (gali pasireikšti 1 iš 10000 žmonių): nebakterinis meningitas, alerginės reakcijos, depresija, sutrikimas, sutrikusi rega, tinitas (spengimas ausyse), kepenų pažeidimas ir skysčių susilaikymas organizme.

 

Labai retas (gali pasireikšti mažiau kaip 1 iš 10000 žmonių): kasos uždegimas, kepenų funkcijos nepakankamumas, odos ir gleivinių pakitimai (kartais sunkūs), tokie kaip epidermio nekrolizė ir (ar) daugiaformė eritema.

 

Dažnis nežinomas (negali būti apskaičiuotas pagal turimus duomenis): storosios žarnos opų pablogėjimas (kolitas) ir Krono liga (žarnyno liga).

 

Atkreipkite dėmesį, kad Brufen gali prailginti kraujavimo laiką.

 

Galima sunki odos infekcija sergant vėjaraupiais. Vartojant NVNU gali išsivystyti ar pasunkėti su infekcija susijęs uždegimas (pvz., tokios būklės, kaip nekrotizuojantis fasciitas, pasireiškiantis smarkiu skausmu, karščiavimu, sutinusia ir karšta oda, odos lupimusi, nekroze). Jei vartojant ibuprofeną atsiranda odos infekcijos požymių ar jie pasunkėja, patariama nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Tokie vaistai kaip Brufen gali nežymiai padidinti infarkto ar insulto riziką.

 

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Apie šalutinį poveikį taip pat galite pranešti Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos nemokamu telefonu 8 800 73568 arba užpildyti interneto svetainėje www.vvkt.lt esančią formą ir pateikti ją Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos vienu iš šių būdų: raštu (adresu Žirmūnų g. 139A, LT-09120 Vilnius), nemokamu fakso numeriu 8 800 20131, el. paštu NepageidaujamaR@vvkt.lt, taip pat per Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainę (adresu http://www.vvkt.lt). Pranešdami apie šalutinį poveikį galite mums padėti gauti daugiau informacijos apie šio vaisto saugumą.

 

 

5.       Kaip laikyti Brufen

 

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25°C temperatūroje.

 

Ant dėžutės, buteliuko etiketės po ,,Tinka iki“ ir lizdinės plokštelės po ,,EXP“ nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

 

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją arba su buitinėmis atliekomis. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

 

 

6.       Pakuotės turinys ir kita informacija

 

Brufen sudėtis

 

Vienoje tabletėje yra 200 mg ibuprofeno.

Vienoje tabletėje yra 400 mg ibuprofeno.

 

Veiklioji medžiaga yra ibuprofenas.

Pagalbinės medžiagos. Tabletės branduolys: mikrokristalinė celiuliozė, kroskarmeliozės natrio druska, laktozė monohidratas, bevandenis koloidinis silicio dioksidas, natrio laurilsulfatas, magnio stearatas. Tabletės plėvelė: hipromeliozė, talkas, dažiklis (titanio dioksidas E 171).

 

Brufen išvaizda ir kiekis pakuotėje

 

Baltos, ovalios, plėvele dengtos tabletės.

 

Brufen 200 mg: Dėžutėje būna 30 tablečių lizdinėse plokštelėse arba 100 tablečių DTPE buteliuke.

Brufen 400 mg: Dėžutėje būna 20, 30 ar 60 tablečių lizdinėse plokštelėse arba 100 tablečių DTPE buteliuke.

 

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

 

Registruotojas ir gamintojas

 

Registruotojas

BGP Products SIA

Mūkusalas 101

Rīga LV 1004

Latvija

 

Gamintojas

FAMAR S.A.

7 Anthoussa Avenue

153 44 Anthoussa, Attiki

Graikija

 

arba

 

FAMAR S.A.

49th km Athens-Lamia

190 11 Avlona

Graikija

 

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį registruotojo atstovą.

 

BGP Products UAB

Žalgirio g. 92,

LT- 09303, Vilnius

Tel.:+370 52051288

 

 

Šis vaistas EEE valstybėse narėse registruotas tokiais pavadinimais:

 

Stiprumas

Šalis

Pavadinimas

200 mg

Estija

Brufen

Latvija

Brufen 200 mg apvalkotās tabletes

Lietuva

Brufen 200 mg plėvele dengtos tabletės

Slovėnija

Brufen 200 mg filmsko obložene tablete

Švedija

Brufen

400 mg

Estija

Brufen

Latvija

Brufen 400 mg apvalkotās tabletes

Lietuva

Brufen 400 mg plėvele dengtos tabletės

Rumunija

Brufen 400 mg, comprimate filmate

Slovėnija

Brufen 400 mg filmsko obložene tablete

Švedija

Brufen

 

 

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2017-08-08.

 

 

Išsami informacija apie šį vaistą pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje http://www.vvkt.lt/

 

 

 

 

Vaistinės, turinčios prekę

BRUFEN, 400 mg, plėvele dengtos tabletės, N30

Prekė nebetiekiama
Daugiau informacijos
Prekės kodas: 75789
Informacinis lapelis

Brufen 200 mg plėvele dengtos tabletės

Brufen 400 mg plėvele dengtos tabletės

Ibuprofenas

 

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

- Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.

- Jeigu kiltų daugiau klausimų, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

- Šis vaistas skirtas tik Jums, todėl kitiems žmonėms jo duoti negalima. Vaistas gali jiems pakenkti (net tiems, kurių ligos požymiai yra tokie patys kaip Jūsų).

- Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Žr. 4 skyrių.

 

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

1.       Kas yra Brufen ir kam jis vartojamas

2.       Kas žinotina prieš vartojant Brufen

3.       Kaip vartoti Brufen

4.       Galimas šalutinis poveikis

5.       Kaip laikyti Brufen

6.       Pakuotės turinys ir kita informacija

 

 

1.       Kas yra Brufen ir kam jis vartojamas

 

Brufen priklauso nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (NVNU) grupei. Brufen malšina skausmą, mažina temperatūrą ir uždegimą.

 

Brufen vartojamas suaugusiems ir paaugliams (12–18 metų, sveriantiems 40 kg ir daugiau) silpno ar vidutinio intensyvumo skausmui malšinti, karščiavimo mažinimui, reumatinių ligų (reumatoidinio artrito, artrozės) gydymui ir menstruacijų skausmui mažinti.

 

Brufen 200 mg gali būti vartojamas 6-12 metų vaikams (sveriantiems daugiau kaip 20 kg) esant ūminiam skausmui ir karščiavimui dėl peršalimo.

 

Brufen poveikis paprastai atsiranda per 30 minučių.

 

 

2.       Kas žinotina prieš vartojant Brufen

 

Brufen vartoti negalima:

- jeigu yra alergija ibuprofenui arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje);

- jeigu esate paskutiniame nėštumo trimestre;

- jei turite padidėjusį polinkį kraujuoti;

- jei sergate sunkiomis kepenų ir inkstų ligomis;

- jeigu Jums yra sunkus širdies nepakankamumas;

- jei Jums yra skrandžio, dvylikapirštės žarnos opa arba kraujavimas, arba jei anksčiau yra buvę skrandžio, dvylikapirštės žarnos opos ar kraujavimas, atsiradę vartojant Brufen ar panašius vaistus;

- jeigu Jums vartojant NVNU kada nors buvo kraujavimas iš skrandžio, žaizda skrandyje ar virškinimo trakte;

- jei Jums yra buvusios alerginės reakcijos (pvz., sunkumas kvėpuojant, nosies užgulimas, bėrimas) pavartojus acetilsalicilo rūgšties ar kitų vaistų nuo uždegimo.

 

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, prieš pradėdami vartoti Brufen:

 

- jei Jums yra tam tikri imuninės sistemos sutrikimai (mišrus jungiamojo audinio sutrikimas ir sisteminė raudonoji vilkligė (SRV), imuninės sistemos būklės, paveikiančios jungiamąjį audinį ir sukeliančios sąnarių skausmą, odos pokyčius ir kitų organų sutrikimus), nes gali būti padidėjusi aseptinio meningito atsiradimo rizika;

- jeigu sutrikusi Jūsų inkstų ar kepenų veikla;

- jei Jums pasireiškia širdies problemų, įskaitant širdies nepakankamumą, krūtinės anginą (jaučiate skausmą krūtinėje) arba jeigu Jums buvo širdies priepuolis, atlikta širdies kraujagyslių jungčių suformavimo operacija, diagnozuota periferinių arterijų liga (prasta kraujotaka pėdose dėl susiaurėjusių ar užsikimšusių arterijų) arba buvo ištikęs bet kokios rūšies insultas (įskaitant mini insultą arba praeinantį smegenų išemijos priepuolį (PSIP));

- jei Jūsų kraujospūdis yra padidėjęs, sergate cukriniu diabetu, nustatytas didelis cholesterolio kiekis, buvo širdies liga sirgusių giminaičių arba giminaičių, kuriuos ištiko insultas, arba jeigu rūkote;

- jeigu sergate astma, lėtiniu rinitu (nuolat užsikimšusi ar varvanti nosis) ar alerginėmis ligomis, nes esant šioms būklėms, Brufen gali sukelti sunkumą kvėpuoti, dilgėlinę ar sunkią alerginę reakciją;

- jeigu sergate uždegiminėmis žarnyno ligomis, yra buvusi skrandžio opa ar padidėjusi kraujavimo rizika.

 

• Visada vartokite mažiausią galimą dozę trumpiausią gydymo laiką, kad būtų išvengta šalutinio poveikio atsiradimo galimybės. Dažniausiai šalutinius poveikius sukelia vartojamos didesnės nei rekomenduojamos vaisto dozės. Tai taip pat reiškia, kad reikia vengti vartoti keletą NVNU tuo pačiu metu.

 

Jeigu skausmą malšinančius vaistus vartojate ilgą laiką, jie gali sukelti galvos skausmą, kurio negalima gydyti vartojant daugiau skausmą malšinančių vaistų. Jeigu manote, kad tai Jums tinka, pasitarkite su gydytoju ar vaistininku.

 

·         Kaip ir kiti vaistai nuo uždegimo, Brufen gali maskuoti infekciją.

 

·         Pacientai, ypač senyvi, kurie yra turėję virškinimo sistemos problemų, turėtų kreiptis į gydytoją jei pradėjus gydymą atsirastų virškinimo sistemos pažeidimo simptomų (ypač, jei buvo kraujavimas iš virškinimo trakto).

 

·         Senyvus pacientus reikia įspėti, kad jiems yra padidėjusi šalutinių poveikių rizika, ypač kraujavimas iš virškinimo trakto, perforacija, kurie gali būti mirtini.

 

·         Pasireiškus kraujavimui iš virškinimo trakto ar opoms, gydymą Brufen reikia nutraukti ir pasitarti su gydytoju.

 

·         Tokie vaistai kaip Brufen gali šiek tiek padidinti širdies priepuolio ar insulto riziką. Ši rizika didėja, kai vartojamos didelės vaisto dozės arba jo vartojama ilgą laiką. Nevartokite vaisto didesnėmis nei rekomenduojama dozėmis ir ne ilgiau nei reikia.

 

·      Sergant vėjaraupiais reikėtų vengti vartoti šio vaisto.

 

·      Šis vaistas priklauso nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (NVNU) grupei, kuri turi įtakos moters vaisingumui. Šio poveikio nelieka nustojus vartoti vaistą.

 

·         Jei planuojate pastoti, Brufen nevartokite. Prieš tai pasitarkite su gydytoju. Taip pat žr. skyrių „Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas“.

 

·      Nutraukite Brufen vartojimą ir nedelsiant kreipkitės į gydytoją, jei atsirado šie simptomai (angioneurozinė edema):

-          veido, liežuvio ir gerklės sutinimas;

-          sunkumas ryjant;

-          dilgėlinė ar sunkumas kvėpuojant.

 

·      Labai retai buvo gauta pranešimų apie sunkias odos reakcijas vartojant NVNU. Nutraukite Brufen vartojimą ir kreipkitės į gydytoją, jei atsirado bėrimas ar gleivinių pažeidimas. Sunkus bėrimas gali pasireikšti kaip pūslelės ant odos, ypač ant kojų, rankų, plaštakų ir pėdų, taip pat ant veido ir lūpų (daugiaformė raudonė [eritema], Stivenso-Džonsono [Stevens-Johnson] sindromas). Būklė gali dar labiau pasunkėti pūslėms didėjant ir plintant, gali imti luptis oda (toksinė epidermio nekrolizė). Taip pat gali pasireikšti sunki infekcija ir odos, poodinio audinio ir raumenų žuvimas (nekrozė).

 

·      Dėl Brufen vartojimo gali sumažėti baltųjų kraujo kūnelių kiekis kraujyje ir sumažėti atsparumas infekcijoms. Jeigu pasireiškia infekcijos simptomai, tokie kaip karščiavimas ir rimtas bendros būklės pablogėjimas, arba jeigu pasireiškia karščiavimas su vietinės infekcijos požymiais, tokiais kaip gerklės, ryklės, burnos skausmas ar šlapinimosi sutrikimai, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Jums bus atliktas kraujo tyrimas, galimam baltųjų kraujo kūnelių kiekio sumažėjimui kraujyje (agranulocitozei) nustatyti. Svarbu informuoti gydytoją apie vartojamą vaistą.

 

·                Atsargiai reikia vaistą vartoti skysčių netekusiems pacientams, nes yra inkstų pažeidimo pavojus, ypač skysčių netekusiems vaikams, paaugliams ir senyviems žmonėms.

 

Vaikai ir paaugliai

Galima inkstų sutrikimo rizika dehidratuotiems vaikams ir paaugliams.

 

Kiti vaistai ir Brufen

Negalima vartoti skirtingų skausmą malšinančių vaistų vienu metu, nebent taip paskyrė gydytojas.

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

 

Brufen gali turėti įtakos kai kuriems kitiems vaistams arba gali būti jų veikiamas, įskaitant vaistus skirtus gydyti / apsaugoti. Pavyzdžiui:

- navikų ir imuninės sistemos ligų (metotreksatas);

- maniakinę depresiją (litis);

- nereguliarų širdies ritmą (digoksinas);

- skausmą (acetilsalicilo rūgštis);

- tromboembolinius sutrikimus (vaistai, kurie yra antikoaguliantai, t. y. kraują skystinantys arba krešėjimą mažinantys, pvz., aspirinas / acetilsalicilo rūgštis, varfarinas, tiklopidinas);

- depresiją (vaistai, vadinami SSRI – selektyvūs serotonino reabsorpcijos inhibitoriais);

- aukštą kraujo spaudimą (vaistai, kurie mažina didelį kraujospūdį, pvz., AKF inhibitoriai, pvz., kaptoprilis, beta receptorius blokuojantys vaistai, pvz., atenololis, angiotenzino II receptorių blokatoriai, pvz., losartanas);

- nuo organų atmetimo pacientus, kuriems buvo persodinti organai (vaistai, kurie slopina imuninę sistemą, tokie kaip ciklosporinas ar takrolimuzas);

- uždegimą (kortikosteroidai);

- bakterinę infekciją (kai kurie antibiotikai, įskaitant aminoglikozidus);

- grybelines infekcijas (antigrybelinius vaistus, ypač vorikonazolą ar flukonazolą);

- cukrinį diabetą (sulfonilkarbamidai);

- didelį cholesterolio kiekį (cholestiraminas);

- žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV) (zidovudinas).

 

Kai kurie kiti vaistai gali taip pat turėti įtakos gydymui Brufen arba gali būti jo veikiami. Todėl prieš vartodami Brufen su kitais vaistais visada pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

 

Brufen vartojimas su maistu, gėrimais ir alkoholiu

Brufen galima vartoti su maistu ar gėrimais. Norint greitesnio vaisto poveikio, Brufen galima vartoti ir nevalgius. Jeigu Brufen vartojamas kartu su alkoholiu, gali pasunkėti šalutinis poveikis.

 

Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas

Jei Jūs esate nėščia, ar manote, kad galite būti nėščia, žindote kūdikį, prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

 

Nėščiosios neturėtų vartoti Brufen paskutinių trijų nėštumo mėnesių metu. Moterys, planuojančios pastoti ar pastojusios, taip pat neturėtų vartoti Brufen. Nėštumo metu Brufen galima vartoti tik, jei paskyrė gydytojas.

 

Ibuprofenas patenka į motinos pieną. Žindant, vartoti ibuprofeną nerekomenduojama. Jei žindymo laikotarpiu tektų dažniau vartoti Brufen, pasikonsultuokite su gydytoju.

 

Ibuprofeno vartojimas gali turėti įtakos vaisingumui. Todėl šio vaisto vartojimas bandant pastoti ar atliekant nevaisingumo tyrimus yra nerekomenduojamas.

 

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Dėl šalutinio poveikio, tokio kaip regėjimo sutrikimas, galvos svaigimas ar mieguistumas, Brufen kai kuriems žmonėms gali veikti reakcijos greitį. Tai reikia turėti omeny, jei atliekamas budrumo reikalaujantis darbas, pvz., vairuojama. Šis poveikis labiau pasireiškia kartu vartojant alkoholio.

 

Brufen sudėtyje yra laktozės monohidrato

Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

 

 

3.       Kaip vartoti Brufen

 

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

Rekomenduojama dozė paaugliams (12-18 metų, sveriantiems 40 kg ir daugiau)  ir suaugusiesiems, esant reumatinėms ligoms yra: viena 400 mg tabletė 3 kartus per parą. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą. Kad pasijustų greitesnis poveikis sustingusiems sąnariams, rytinę dozę galima vartoti nevalgius.

Maksimali paros dozė: 2400 mg.

 

Menstruacijų skausmui malšinti: viena 400 mg tabletė 1-3 kartus per parą pagal poreikį. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą. Vaisto išgerti pajutus pirmuosius menstruacijų skausmus.

 

Silpnas ar vidutinio intensyvumo skausmas: viena 200 mg arba viena 400 mg tabletė kaip viena dozė arba 3-4 kartus per parą. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą. Didesnė kaip 400 mg vienkartinė dozė neparodė papildomo poveikio skausmo malšinimui.

 

Suaugusiųjų ir paauglių karščiavimas: viena 200 mg arba 400 mg tabletė 1-3 kartus per parą pagal poreikį.

 

Ūmus skausmas ir karščiavimas dėl peršalimo, 6-12 metų vaikams (sveriantiems daugiau kaip 20 kg): viena 200 mg tabletė 1-3 kartus per parą. Tarp dozių daryti 4-6 valandų intervalą.

 

Tam kad išvengtumėte praeinančio deginimo pojūčio burnoje ar gerklėje, tabletę reikia nuryti visą, užgeriant bent jau puse stiklinės vandens. Siekiant greitesnio poveikio pasireiškimo, Brufen galima vartoti nevalgius. Jei Jūsų skrandis jautrus, vartokite Brufen su maistu.

 

Jeigu Jūs sergate sunkia kepenų ar inkstų liga, arba esate senyvo amžiaus, gydytojas Jums paskirs mažiausią veiksmingą vaisto dozę.

 

Ką daryti pavartojus per didelę Brufen dozę?

Jei išgėrėte didesnę nei Jums paskirta Brufen dozę ar vaikas netyčia išgėrė vaisto, kreipkitės į gydytoją ar artimiausią ligoninę, kur įvertins galimą riziką ir patars, kaip toliau elgtis.

 

Perdozavimo simptomai gali pasireikšti pykinimu, skrandžio skausmu, vėmimu (gali būti su kraujo priemaiša), galvos skausmu, spengimu ausyse, sutrikimu ir nistagmu. Vartojant dideles dozes galimas sąmonės praradimas, traukuliai (dažniausiai vaikams), silpnumas ir svaigimas, kraujas šlapime, šalčio pojūtis kūne, kvėpavimo sutrikimai.

 

Pamiršus pavartoti Brufen

Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

 

4.       Galimas šalutinis poveikis

 

Šis vaistas, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

 

Sunkiausias šalutinis poveikis

 

-     Nutraukite Brufen vartojimą ir nedelsiant kreipkitės į gydytoją, jei atsirado šie simptomai (angioneurozinė edema, nedažnas šalutinis poveikis):

·    veido, liežuvio ir gerklės sutinimas;

·    sunkumas ryjant;

·    dilgėlinė ar sunkumas kvėpuojant.

 

-       Dėl Brufen vartojimo gali sumažėti baltųjų kraujo kūnelių kiekis kraujyje (agranulocitozė) ir sumažėti atsparumas infekcijoms (nedažnas šalutinis poveikis). Jeigu pasireiškia infekcijos simptomai, tokie kaip karščiavimas ir rimtas bendros būklės pablogėjimas, arba jeigu pasireiškia karščiavimas su vietinės infekcijos požymiais, tokiais kaip gerklės, ryklės, burnos skausmas ar šlapinimosi sutrikimai, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Jums bus atliktas kraujo tyrimas, galimam baltųjų kraujo kūnelių kiekio sumažėjimui kraujyje (agranulocitozei) nustatyti. Svarbu informuoti gydytoją apie vartojamą vaistą.

 

Gauta pranešimų apie sunkius odos ir gleivinės pokyčius, pvz., epidermio nekrolizę ir (arba) daugiaformę raudonę (eritemą) (labai retas šalutinis poveikis). Nutraukite Brufen vartojimą ir kreipkitės į gydytoją, jei atsirado bėrimas ar gleivinių pažeidimas. Sunkus bėrimas gali pasireikšti kaip pūslelės ant odos, ypač ant kojų, rankų, plaštakų ir pėdų, taip pat ant veido ir lūpų. Būklė gali dar labiau pasunkėti pūslėms didėjant ir plintant, gali imti luptis oda (toksinė epidermio nekrolizė). Taip pat gali pasireikšti sunki infekcija ir odos, poodinio audinio ir raumenų žuvimas (nekrozė).

 

Kitas šalutinis poveikis

 

Dažnas (gali pasireikšti 1 iš 100 žmonių): Galvos skausmas, galvos svaigimas. Virškinimo trakto sutrikimai (virškinimo sutrikimas, viduriavimas, pykinimas, vėmimas, pilvo skausmas, pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas, juodos išmatos, kraujavimas iš skrandžio ir žarnyno, vėmimas krauju). Bėrimas. Nuovargis.

 

Nedažnas (gali pasireikšti 1 iš 1000 žmonių): sloga, padidėjęs jautrumas, nemiga, nerimas, regėjimo pakitimai, klausos sutrikimai. Bronchų spazmas, astma. Burnos gleivinės išopėjimas. Skrandžio opa, žarnyno opa, skrandžio opos prakiurimas, skrandžio gleivinės uždegimas. Hepatitas. Gelta. Sutrikusi kepenų funkcija. Niežulys, nedidelės odos ir gleivinių kraujosruvos, jautrumas šviesai. Sutrikusi inkstų funkcija. Kraujo sudėties pakitimai, įskaitant agranuliocitozę. Mieguistumas. Dilgčiojimo pojūtis.

 

Retas (gali pasireikšti 1 iš 10000 žmonių): nebakterinis meningitas, alerginės reakcijos, depresija, sutrikimas, sutrikusi rega, tinitas (spengimas ausyse), kepenų pažeidimas ir skysčių susilaikymas organizme.

 

Labai retas (gali pasireikšti mažiau kaip 1 iš 10000 žmonių): kasos uždegimas, kepenų funkcijos nepakankamumas, odos ir gleivinių pakitimai (kartais sunkūs), tokie kaip epidermio nekrolizė ir (ar) daugiaformė eritema.

 

Dažnis nežinomas (negali būti apskaičiuotas pagal turimus duomenis): storosios žarnos opų pablogėjimas (kolitas) ir Krono liga (žarnyno liga).

 

Atkreipkite dėmesį, kad Brufen gali prailginti kraujavimo laiką.

 

Galima sunki odos infekcija sergant vėjaraupiais. Vartojant NVNU gali išsivystyti ar pasunkėti su infekcija susijęs uždegimas (pvz., tokios būklės, kaip nekrotizuojantis fasciitas, pasireiškiantis smarkiu skausmu, karščiavimu, sutinusia ir karšta oda, odos lupimusi, nekroze). Jei vartojant ibuprofeną atsiranda odos infekcijos požymių ar jie pasunkėja, patariama nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Tokie vaistai kaip Brufen gali nežymiai padidinti infarkto ar insulto riziką.

 

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Apie šalutinį poveikį taip pat galite pranešti Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos nemokamu telefonu 8 800 73568 arba užpildyti interneto svetainėje www.vvkt.lt esančią formą ir pateikti ją Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos vienu iš šių būdų: raštu (adresu Žirmūnų g. 139A, LT-09120 Vilnius), nemokamu fakso numeriu 8 800 20131, el. paštu NepageidaujamaR@vvkt.lt, taip pat per Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainę (adresu http://www.vvkt.lt). Pranešdami apie šalutinį poveikį galite mums padėti gauti daugiau informacijos apie šio vaisto saugumą.

 

 

5.       Kaip laikyti Brufen

 

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25°C temperatūroje.

 

Ant dėžutės, buteliuko etiketės po ,,Tinka iki“ ir lizdinės plokštelės po ,,EXP“ nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

 

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją arba su buitinėmis atliekomis. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

 

 

6.       Pakuotės turinys ir kita informacija

 

Brufen sudėtis

 

Vienoje tabletėje yra 200 mg ibuprofeno.

Vienoje tabletėje yra 400 mg ibuprofeno.

 

Veiklioji medžiaga yra ibuprofenas.

Pagalbinės medžiagos. Tabletės branduolys: mikrokristalinė celiuliozė, kroskarmeliozės natrio druska, laktozė monohidratas, bevandenis koloidinis silicio dioksidas, natrio laurilsulfatas, magnio stearatas. Tabletės plėvelė: hipromeliozė, talkas, dažiklis (titanio dioksidas E 171).

 

Brufen išvaizda ir kiekis pakuotėje

 

Baltos, ovalios, plėvele dengtos tabletės.

 

Brufen 200 mg: Dėžutėje būna 30 tablečių lizdinėse plokštelėse arba 100 tablečių DTPE buteliuke.

Brufen 400 mg: Dėžutėje būna 20, 30 ar 60 tablečių lizdinėse plokštelėse arba 100 tablečių DTPE buteliuke.

 

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

 

Registruotojas ir gamintojas

 

Registruotojas

BGP Products SIA

Mūkusalas 101

Rīga LV 1004

Latvija

 

Gamintojas

FAMAR S.A.

7 Anthoussa Avenue

153 44 Anthoussa, Attiki

Graikija

 

arba

 

FAMAR S.A.

49th km Athens-Lamia

190 11 Avlona

Graikija

 

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį registruotojo atstovą.

 

BGP Products UAB

Žalgirio g. 92,

LT- 09303, Vilnius

Tel.:+370 52051288

 

 

Šis vaistas EEE valstybėse narėse registruotas tokiais pavadinimais:

 

Stiprumas

Šalis

Pavadinimas

200 mg

Estija

Brufen

Latvija

Brufen 200 mg apvalkotās tabletes

Lietuva

Brufen 200 mg plėvele dengtos tabletės

Slovėnija

Brufen 200 mg filmsko obložene tablete

Švedija

Brufen

400 mg

Estija

Brufen

Latvija

Brufen 400 mg apvalkotās tabletes

Lietuva

Brufen 400 mg plėvele dengtos tabletės

Rumunija

Brufen 400 mg, comprimate filmate

Slovėnija

Brufen 400 mg filmsko obložene tablete

Švedija

Brufen

 

 

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2017-08-08.

 

 

Išsami informacija apie šį vaistą pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje http://www.vvkt.lt/

 

 

 

 

Vaistinės, turinčios prekę

Mano krepšelis