KANAPŪKIS Kardamono sėklos 20 g.
- Informacinis lapelis
Nauda sveikatai
Kardamono sėklos nuo senų laikų vertinamos dėl šių savybių:
- Gerina virškinimą – mažina pilvo pūtimą, rėmenį, skatina virškinimo fermentų išsiskyrimą.
- Gaivina kvėpavimą – kramtant sėklas, gaivėja burnos kvapas, šalinamos bakterijos.
- Mažina uždegimus – pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
- Palaiko širdies veiklą – gali padėti mažinti kraujo spaudimą ir cholesterolį.
- Antioksidacinis poveikis – saugo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.
- Skatina kvėpavimo takų veiklą – naudojamas sergant peršalimo ligomis, palengvina kvėpavimą.
- Stimuliuoja organizmą – gali veikti kaip natūralus tonikas.
Naudojimo būdai maistui
Kardamonas (sėklos) – universalus prieskonis, naudojamas tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose:
- Desertai: kepiniai, meduoliai, tortai, ledai, ryžių pudingas.
- Gėrimai: chai arbata, kava (ypač arabiška), karštas vynas, kompotai.
- Mėsa ir troškiniai: dedamas į rytietiškus patiekalus, ypač indiškus karius, marokietiškus tajinus.
- Ryžių patiekalai: puikiai dera su biriais ryžiais (pvz., biryani).
- Duona ir bandelės: suteikia išskirtinį aromatą kepiniams (pvz., skandinaviškoms bandelėms su cinamonu ir kardamonu).
- Kramtymui: kai kuriose kultūrose sėklos tiesiog kramtomos kaip burnos gaiviklis.
KANAPŪKIS Kardamono sėklos 20 g.
Daugiau informacijos
Prekės kodas: 107545
Gamintojas: Ūkininkas Kęstutis Zinkevičius
Tai aromatingas prieskonis, išgaunamas iš imbierinių (Zingiberaceae) šeimai priklausančio augalo sėklų
- Informacinis lapelis
Nauda sveikatai
Kardamono sėklos nuo senų laikų vertinamos dėl šių savybių:
- Gerina virškinimą – mažina pilvo pūtimą, rėmenį, skatina virškinimo fermentų išsiskyrimą.
- Gaivina kvėpavimą – kramtant sėklas, gaivėja burnos kvapas, šalinamos bakterijos.
- Mažina uždegimus – pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
- Palaiko širdies veiklą – gali padėti mažinti kraujo spaudimą ir cholesterolį.
- Antioksidacinis poveikis – saugo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.
- Skatina kvėpavimo takų veiklą – naudojamas sergant peršalimo ligomis, palengvina kvėpavimą.
- Stimuliuoja organizmą – gali veikti kaip natūralus tonikas.
Naudojimo būdai maistui
Kardamonas (sėklos) – universalus prieskonis, naudojamas tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose:
- Desertai: kepiniai, meduoliai, tortai, ledai, ryžių pudingas.
- Gėrimai: chai arbata, kava (ypač arabiška), karštas vynas, kompotai.
- Mėsa ir troškiniai: dedamas į rytietiškus patiekalus, ypač indiškus karius, marokietiškus tajinus.
- Ryžių patiekalai: puikiai dera su biriais ryžiais (pvz., biryani).
- Duona ir bandelės: suteikia išskirtinį aromatą kepiniams (pvz., skandinaviškoms bandelėms su cinamonu ir kardamonu).
- Kramtymui: kai kuriose kultūrose sėklos tiesiog kramtomos kaip burnos gaiviklis.