KARALIŠKI RIEŠUTAI, džiovintų dumplainių ir spanguolių mišinys, 80 g
Džiovinti vaisiai ir uogos naudingos tuo, jog juose gausu mikroelementų, vitaminų, skaidulinių medžiagų, natūralaus cukraus. Svarbu tai, jog, vaisiams ir uogoms džiūstant, išgaruoja vanduo – juose atsiranda santykinai daug naudingų medžiagų, palyginti su šviežiais vaisias ar uogomis.
Kilmės šalis: Kolumbija, JAV, Kanada
Sudėtis: džiovintos dumplainio uogos, džiovintos spanguolės, cukrus, saulėgrąžų aliejus. Galimi sezamų, žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakai.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 308 kcal/1266 kJ, riebalų 0.13 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.1 g, angliavandenių 71.4 g, iš kurių cukrų 37 g, baltymų 3.59 g, druskos 0,05 g.
Dumplainiuose yra pektino, vaisiai tinkami dietinei mitybai, suriša ir šalina iš organizmo sunkiuosius metalus, radionuklidus, perteklinį cholesteriną, padeda viduriuojant. Taip pat dumplainiai naudingi sergantiems podagra, reumatu, sutrikus skrandžio ar kepenų veiklai. Jie pasižymi šlapimą skatinančiu poveikiu, naudingas sergantiems inkstų akmenlige.
Dumplainiuose rasti vitanolidai (steroidinės medžiagos) pasižymi priešuždegiminėmis ir skausmą slopinančiomis savybėmis.
Spanguolių uogose esantys fenoliniai junginiai stiprina kapiliarų sieneles, didina kitų kraujagyslių elastingumą, mažina uždegimų procesus bei aterosklerozę. Uogose esanti biologiškai aktyvi medžiaga betainas padeda mažinti cholesterolį. Spanguolėse esantis kvarcetinas, rutinas bei kiti flavanoidai veikia kaip antioksidantai, todėl šias uogas patariama valgyti ir patiriantiems stresą, nes dėl jo sutrinka natūrali antioksidantų gamyba žmogaus organizme. Šios uogos puikiai tinka skaninti įvairius patiekalus, nedidinant jų energetinės vertės. Džiovintose spanguolėse yra daug gliukozės ir fruktozės, todėl jos gerai malšina alkį.
KARALIŠKI RIEŠUTAI, džiovintų dumplainių ir spanguolių mišinys, 80 g
Džiovinti vaisiai ir uogos naudingos tuo, jog juose gausu mikroelementų, vitaminų, skaidulinių medžiagų, natūralaus cukraus. Svarbu tai, jog, vaisiams ir uogoms džiūstant, išgaruoja vanduo – juose atsiranda santykinai daug naudingų medžiagų, palyginti su šviežiais vaisias ar uogomis.
Kilmės šalis: Kolumbija, JAV, Kanada
Sudėtis: džiovintos dumplainio uogos, džiovintos spanguolės, cukrus, saulėgrąžų aliejus. Galimi sezamų, žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakai.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 308 kcal/1266 kJ, riebalų 0.13 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.1 g, angliavandenių 71.4 g, iš kurių cukrų 37 g, baltymų 3.59 g, druskos 0,05 g.
Dumplainiuose yra pektino, vaisiai tinkami dietinei mitybai, suriša ir šalina iš organizmo sunkiuosius metalus, radionuklidus, perteklinį cholesteriną, padeda viduriuojant. Taip pat dumplainiai naudingi sergantiems podagra, reumatu, sutrikus skrandžio ar kepenų veiklai. Jie pasižymi šlapimą skatinančiu poveikiu, naudingas sergantiems inkstų akmenlige.
Dumplainiuose rasti vitanolidai (steroidinės medžiagos) pasižymi priešuždegiminėmis ir skausmą slopinančiomis savybėmis.
Spanguolių uogose esantys fenoliniai junginiai stiprina kapiliarų sieneles, didina kitų kraujagyslių elastingumą, mažina uždegimų procesus bei aterosklerozę. Uogose esanti biologiškai aktyvi medžiaga betainas padeda mažinti cholesterolį. Spanguolėse esantis kvarcetinas, rutinas bei kiti flavanoidai veikia kaip antioksidantai, todėl šias uogas patariama valgyti ir patiriantiems stresą, nes dėl jo sutrinka natūrali antioksidantų gamyba žmogaus organizme. Šios uogos puikiai tinka skaninti įvairius patiekalus, nedidinant jų energetinės vertės. Džiovintose spanguolėse yra daug gliukozės ir fruktozės, todėl jos gerai malšina alkį.