URBAN FOOD DŽIOVINTOS MIŠKO MĖLYNĖS, 50 g
- Informacinis lapelis
Mėlynių uogos (lot. Vaccinium myrtillus) yra pagamintos iš 100% džiovintų miško mėlynių, kurios yra gausios antioksidantų (ypač antocianinų), vitaminų A, C, E ir B, taip pat mineralų, tokių kaip varis, selenas ir geležis. Šios uogos dažnai naudojamos kokteiliams, jogurtui, košėms, desertams ar gėrimams gardinti. Vienas arbatinis šaukštelis džiovintų uogų atitinka 100 g šviežių mėlynių.
Kodėl verta rinktis MĖLYNES?
- Akys: didelis antioksidantų kiekis, ypač liuteinas ir zeaksantinas, prisideda prie normalios regėjimo funkcijos palaikymo.
- Imunitetas: vitaminai C ir E bei antioksidantai padeda stiprinti organizmo apsaugines funkcijas.
- Jaunystė: miško mėlynėse esantys polifenoliai gali padėti apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, prisidedant prie odos elastingumo.
- Širdis: miško mėlynėse gausu antocianinų ir flavonoidų, kurie gali padėti palaikyti normalią kraujotaką ir širdies veiklą.
- Gera nuotaika: mėlynėse esantys antioksidantai gali padėti mažinti streso poveikį ir palaikyti emocinę pusiausvyrą.
- Papildomi privalumai: 100% augalinės kilmės, be dirbtinių priedų. Tinka vegetarams ir veganams.
- Koncentruota: 1 arbatinis šaukštelis džiovintų mėlynių atitinka 100 g šviežių uogų – maksimalus naudingų medžiagų kiekis kiekviename šaukštelyje.
Maistingumo deklaracija: 100 g produkto energetinė vertė:
1429kJ/340 kcal Baltymai 6 g Angliavandeniai 66 g iš kurių cukrų
41 g skaidulinės medžiagos 24 g Riebalai 6 g sočiųjų riebalų rūgščių 0,3 g *Druska <0,1 g Vitaminas C 600 IU Vitaminas A 460 IU Karotenoidai 960 g Polifenoliai 513 g Antocianinai 154 g *Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris.
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos mėlynių uogos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS:
- Gėrimams – berkite į kokteilius ar arbatą.
- Jogurtui ir košėms – pagardinkite košę, jogurtą ar varškę.
- Kepiniams – įmaišykite į blynų, keksiukų ar duonos tešlą.
- Sveikatos stiprinimui – sumaišykite su medumi ar vandeniu ir vartokite kaip natūralų imuniteto stiprintoją.
Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Lengvai įtraukite mėlynių uogas į savo mitybą ir praturtinkite patiekalus maistinėmis medžiagomis.

Apie mėlynes: Mėlynės (lot. Vaccinium myrtillus) yra iš tos pačios augalų šeimos kaip ir spanguolės, šilauogės. Mėlynių uogose gausu maistinių medžiagų, flavonoidų ir polisacharidų, todėl jos žinomos ir kaip „vaisių ir uogų karalienės“.
Mėlynės turi maloniai saldų skonį. Jos dažniausiai valgomos šviežios, bet gali būti šaldomos, iš jų gaminamos sultys. Mėlynių uogos gali būti naudojamos įvairiuose kepiniuose, uogienėse ir drebučiuose, taip pat kvapiųjų medžiagų gamyboje.Mėlynėse yra gausu antocianinų, kurie suteikia joms mėlyną spalvą ir papildomą naudą sveikatai. Mėlynės turi mažai kalorijų, daug biologiškai vertingų medžiagų. Mėlynės dažnai parduodamos kaip supermaistas.Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
URBAN FOOD DŽIOVINTOS MIŠKO MĖLYNĖS, 50 g
- Informacinis lapelis
Mėlynių uogos (lot. Vaccinium myrtillus) yra pagamintos iš 100% džiovintų miško mėlynių, kurios yra gausios antioksidantų (ypač antocianinų), vitaminų A, C, E ir B, taip pat mineralų, tokių kaip varis, selenas ir geležis. Šios uogos dažnai naudojamos kokteiliams, jogurtui, košėms, desertams ar gėrimams gardinti. Vienas arbatinis šaukštelis džiovintų uogų atitinka 100 g šviežių mėlynių.
Kodėl verta rinktis MĖLYNES?
- Akys: didelis antioksidantų kiekis, ypač liuteinas ir zeaksantinas, prisideda prie normalios regėjimo funkcijos palaikymo.
- Imunitetas: vitaminai C ir E bei antioksidantai padeda stiprinti organizmo apsaugines funkcijas.
- Jaunystė: miško mėlynėse esantys polifenoliai gali padėti apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, prisidedant prie odos elastingumo.
- Širdis: miško mėlynėse gausu antocianinų ir flavonoidų, kurie gali padėti palaikyti normalią kraujotaką ir širdies veiklą.
- Gera nuotaika: mėlynėse esantys antioksidantai gali padėti mažinti streso poveikį ir palaikyti emocinę pusiausvyrą.
- Papildomi privalumai: 100% augalinės kilmės, be dirbtinių priedų. Tinka vegetarams ir veganams.
- Koncentruota: 1 arbatinis šaukštelis džiovintų mėlynių atitinka 100 g šviežių uogų – maksimalus naudingų medžiagų kiekis kiekviename šaukštelyje.
Maistingumo deklaracija: 100 g produkto energetinė vertė:
1429kJ/340 kcal Baltymai 6 g Angliavandeniai 66 g iš kurių cukrų
41 g skaidulinės medžiagos 24 g Riebalai 6 g sočiųjų riebalų rūgščių 0,3 g *Druska <0,1 g Vitaminas C 600 IU Vitaminas A 460 IU Karotenoidai 960 g Polifenoliai 513 g Antocianinai 154 g *Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris.
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos mėlynių uogos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS:
- Gėrimams – berkite į kokteilius ar arbatą.
- Jogurtui ir košėms – pagardinkite košę, jogurtą ar varškę.
- Kepiniams – įmaišykite į blynų, keksiukų ar duonos tešlą.
- Sveikatos stiprinimui – sumaišykite su medumi ar vandeniu ir vartokite kaip natūralų imuniteto stiprintoją.
Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Lengvai įtraukite mėlynių uogas į savo mitybą ir praturtinkite patiekalus maistinėmis medžiagomis.

Apie mėlynes: Mėlynės (lot. Vaccinium myrtillus) yra iš tos pačios augalų šeimos kaip ir spanguolės, šilauogės. Mėlynių uogose gausu maistinių medžiagų, flavonoidų ir polisacharidų, todėl jos žinomos ir kaip „vaisių ir uogų karalienės“.
Mėlynės turi maloniai saldų skonį. Jos dažniausiai valgomos šviežios, bet gali būti šaldomos, iš jų gaminamos sultys. Mėlynių uogos gali būti naudojamos įvairiuose kepiniuose, uogienėse ir drebučiuose, taip pat kvapiųjų medžiagų gamyboje.Mėlynėse yra gausu antocianinų, kurie suteikia joms mėlyną spalvą ir papildomą naudą sveikatai. Mėlynės turi mažai kalorijų, daug biologiškai vertingų medžiagų. Mėlynės dažnai parduodamos kaip supermaistas.Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.










