KARALIŠKI RIEŠUTAI, anakardžių riešutai, 80 g
Anakardžių riešutuose gausu geležies, magnio, cinko ir vario, kurie stiprina imuninę sistemą, ramina nervus, padeda įveikti stresą ir gerina savijautą.
Kilmės šalis: Vietnamas
Sudėtis: Anakardžių riešutai. Galimi sezamų, žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakai.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 603 kcal/2502 kJ, riebalų 47 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 9.3 g, angliavandenių 22 g, iš kurių cukrų 22 g, skaidulinių medžiagų 3.1 g, baltymų 21 g, druskos 0 g.
Galbūt žvelgdami į Anakardžio medį net nesuprastumėte, kad prieš Jūsų akis – tikras gardėsių lobynas. Žali vaisiai atrodo visai kitaip, nei jau paskrudinti ir parduotuves pasiekiantys riešutai. Anakardžiai slepiasi spalvingose luobelėse, kurios nuraškomos ir atskiriamos. Patys riešutai kelias dienas lepinami saulės spinduliais, o tuomet keliauja į krosnį, kurioje pasikaitinę išsilupa iš paskutinio likusio plonos odelės sluoksnio. Taip paruošti anakardžiai keliauja į Jūsų namus.
Geležies anakardžiuose beveik tiek pat kaip ir mėsos produktuose, tad besirūpinantiems savo kraujotaka, saujelę riešutų vertėtų suvalgyti kiekvieną dieną. Be to, anakardžių riešutuose gausu magnio, cinko ir vario, kurie stiprina imuninę sistemą, ramina nervus, padeda įveikti stresą ir gerina savijautą. Vegetarams šie riešutai – nepakeičiamas geležies ir baltymų šaltinis, o besilaukiančioms moterims anakardžių riešutai – natūralus folio rūgšties šaltinis.
KARALIŠKI RIEŠUTAI, anakardžių riešutai, 80 g
Anakardžių riešutuose gausu geležies, magnio, cinko ir vario, kurie stiprina imuninę sistemą, ramina nervus, padeda įveikti stresą ir gerina savijautą.
Kilmės šalis: Vietnamas
Sudėtis: Anakardžių riešutai. Galimi sezamų, žemės riešutų ir kitų riešutų pėdsakai.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 603 kcal/2502 kJ, riebalų 47 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 9.3 g, angliavandenių 22 g, iš kurių cukrų 22 g, skaidulinių medžiagų 3.1 g, baltymų 21 g, druskos 0 g.
Galbūt žvelgdami į Anakardžio medį net nesuprastumėte, kad prieš Jūsų akis – tikras gardėsių lobynas. Žali vaisiai atrodo visai kitaip, nei jau paskrudinti ir parduotuves pasiekiantys riešutai. Anakardžiai slepiasi spalvingose luobelėse, kurios nuraškomos ir atskiriamos. Patys riešutai kelias dienas lepinami saulės spinduliais, o tuomet keliauja į krosnį, kurioje pasikaitinę išsilupa iš paskutinio likusio plonos odelės sluoksnio. Taip paruošti anakardžiai keliauja į Jūsų namus.
Geležies anakardžiuose beveik tiek pat kaip ir mėsos produktuose, tad besirūpinantiems savo kraujotaka, saujelę riešutų vertėtų suvalgyti kiekvieną dieną. Be to, anakardžių riešutuose gausu magnio, cinko ir vario, kurie stiprina imuninę sistemą, ramina nervus, padeda įveikti stresą ir gerina savijautą. Vegetarams šie riešutai – nepakeičiamas geležies ir baltymų šaltinis, o besilaukiančioms moterims anakardžių riešutai – natūralus folio rūgšties šaltinis.